top of page

Na 8 minuten op de motor al gehoorschade.

Met het mooie weer van de voorbije dagen is die motor alvast weer opgeblonken. Ook je beschermkledij, helm en handschoenen liggen klaar. Iets wat niet mag ontbreken is je gehoorbescherming. Waarom dat ontdek je hieronder.

Een motor produceert al snel 98 decibel en dan hebben we het nog niet over de wind gehad. 8 Minuten op de motor rijden veroorzaakt meer gehoorschade dan een kwartier elektrisch boren.

Waar moet je op letten bij aankoop van gehoorbescherming?

Er zijn veel verschillende oordoppen verkrijgbaar. Wij adviseren altijd kwalitatieve oordoppen te gebruiken.Er is de keuze tussen universele dopjes en op maakt gemaakte dopjes.

Rijd je slechts sporadisch met de motor dan adviseren wij de universele dopjes (€19,95 voor 1 set). Rij je vaker op de motor dan adviseren wij op maat gemaakte gehoorbescherming (vanaf 130 €). Een kleine investering maar daar heb je dan ook jarenlang plezier van. Van je mutualiteit kan je tot 50 euro terugbetaald krijgen op gehoorbescherming op maat.

Onderhoud

Wij adviseren om de oordoppen na gebruik met water en zeep te wassen. Je krijgt er ook een cerumenpen bij. Met deze pen kun je het eventuele achtergebleven oorsmeer verwijderen.

Navigatie en gehoorbescherming?

Vaak denken motorrijders dat gehoorbescherming en navigatie niet samen kunnen. Dat bestaat wel. Er bestaan dopjes met head-set. Zelf al voor universele dopjes. Wil je nog een stap verder dan is er de Road Com Mic. Dat is een gehoorbeschermer met head-set en microfoon in één. Je kunt dus ook terugpraten.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • b-facebook
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ Black Round
bottom of page