top of page

Hoor jij ze soms fluiten?

Vaak krijg ik dezelfde vraag gesteld. Deze week kreeg ik een vraag van Lieve, die jij je misschien ook af en toe stelt. "Dag Alien, Soms als ik mijn hand over mijn hoorapparaten houd, hoor ik een fluitend geluid. Is dit normaal?" Lieve V. uit Veurne

 

Goeie morgen Lieve, Het fluiten is er wanneer versterkt geluid weer opgevangen wordt door de microfoon. Je kan dit dus inderdaad voorhebben als je iets over of dicht tegen het toestel plaatst. Zoals je hand over het toestel houden of in de zetel tegen een kussen aanliggen. Een van de meest voorkomende oorzaken wanneer het fluiten blijft aanhouden of veel vaker voorkomt dan voorheen is wanneer de gehoorgang wordt geblokkeerd met oorsmeer. Voor het verwijderen van zo'n oorsmeerprop kan je terecht bij je neus-,keel- en oorarts of huisarts. Een andere reden kan zijn dat het oorstukje niet meer goed afsluit. Want wist je dat oren blijven groeien? Kom dan langs voor een beter passend model. Andere veelgemelde problemen zoals zoemen, borrelen of gekraak zouden kunnen betekenen dat er een probleem is met de interne elektronica van het toestel. Het is dus altijd een goed idee om hiervoor langs te komen. Soms kan het zoemende geluid ook afkomstig zijn van de interactie met andere elektronische apparaten. Let er dan op wanneer het geluid zich voordoet. Is er een patroon? Borrelen of gekraak kan wijzen op vocht of oorsmeer in het buisje tussen het hoortoestel en oorstukje. Je kan dit zelf verwijderen met gebruik van een blaasbalgje. Hopelijk heb je zo wat meer inzicht gekregen. Groeten, Alien

 

Heb je een vraag voor mij? E-mail:het.oor@outlook.com

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • b-facebook
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ Black Round
bottom of page