top of page

Hoe overleef ik kerstavond ?

Binnenkort nemen we afscheid van 2016.

Voor Het OOR een jaar om nooit te vergeten, het ontdekken van innovatieve producten en het plezier om zoveel mensen de passende hooroplossing en advies te kunnen aanbieden. Toch beloven we dat 2017 nog beter wordt. Een jaar vol innovaties en een blog met tips over het gehoor.

PS: Hierbij nog enkele tips om kerstavond te overleven.

Hoe overleef je kerstavond met gehoorverlies ?

1. Ga op een goede plek zitten De meest ideale plaats is in het midden van de tafel met een muur achter je. Zo zal je minder worden afgeleid worden van het achtergrondgeluid. Durf hier over te praten met de gasthee

r, zodat jij je ideale plek zelf kan kiezen. 2. Houd achtergrondgeluid zo laag mogelijk Beperk achtergrondmuziek tot een minimum. Als de gastheer het volume graag wat luider zet, vraag dan om het volume laag te houden tijdens het eten en nadien kan het gerust opnieuw wat luider. 3. Praat met de personen naast je Probeer niet om deel te nemen aan gesprekken over grote afstanden. Als je graag met iemand wil praten die veraf zit. Sta op en ga naast hem staan of schuif een stoel dichterbij. 4. Doe niet alsof Het is erg verleidelijk om gewoon te knikken en doen alsof dat je begrijpt wat anderen zeggen. Lach niet alleen maar omdat anderen lachen. Wees moedig en eerlijk met anderen, als je problemen hebt met het verstaan van hun vragen. Je zult versteld staan van de begrijpende blikken. 5. Gebruik je handen Als je iets niets begrijpt, laat het aan je spreker zien. Vorm een beker aan je oor met je hand. Al vaak in actie gezien en het werkt zeer effectief.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • b-facebook
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ Black Round
bottom of page